Unikankare - Down By The Laituri navigaatio
25.5.1999
Teksti: Anneli Perkiö Kuva: Roni Lehti


LASTENLAITURI VIE SEIKKAILUUN

Gommin ja Pommin Pedro Hietasen kuvasi Roni Lehti."Maailma on suuri seikkailu", uskoo Anne Moisander ja muiden Lastenlaiturin järjestäjien kanssa rakentaa tämänvuotisen DBTL:n lastentapahtuman kansainvälisyyden teeman ympärille. Suurta seikkailua pääsee rakentamaan jo ennen varsinaisen festarin alkua, sillä rekvisiitta tehdään Seikkailupuiston työpajoissa yhteisvoimin jo 7.-11.6. - joka päivä klo 10-15.

Päätapahtuma on tuttuun tapaan Katedraalikoulun pihalla Lastenteltassa 12.-13.6. klo 12-18, eivätkä lippujen hinnat päätä huimaa: kympillä pääsee sisään (päiväpassin ostaneet ilmaiseksi). Pihalla esiintyvät mm. Mikko Perkoila, Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti, Tirlittan sekä tietenkin suuret suosikit Gommi ja Pommi (kuva). Lisäksi nähdään Prinsessa Ruusunen Päiväkoti Sinikellon lasten esittämänä, Rimpsuteatterin Saara ja Severi, Charlie Chaplin ja vertahyytävä Fakiiri-show. Lapset saavat myös itse soittaa Jameissa, joissa on mukana myös live-bändi. Eikä tässä kaikki, sillä ohjelmaa suunnitellaan koko ajan lisää...

Kaiken tämän lisäksi tulevan Lastenlaiturin Suuri Juttu on siis Maailmanpyöräksi ristitty seikkailu, joka vie matkalle maailman synnystä (kalevalaiseen myytin tapaan dramatisoitu esitys) Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Matkaa tehdään musiikillisissa merkeissä, sillä tavoitteena on löytää kalevaisen laulun taitaja, joista tiedetään, että muutamia heitä on vielä jäljellä jossakin maailmankolkassa. Matkalla opitaan paljon, niin kuin matkoilla yleensäkin: sambaa, aasialaisia tapoja, afrikkalaista rummutusta ja paljon, paljon muuta.

Lastenlaituri on saanut apua mm. Kansainvälisen kohtauspaikan ja Kulttuurikeskuksen väeltä, joten asiantuntemusta löytyy kyllä seikkailun läpiviemiseen. Itse seikkailu alkaa Lastenteltalta, kulkee Nunnankadun kautta basaarikujalle ja takaisin teltalle. "Lippuja ei voida valitettavasti myydä kuin noin 60 kappaletta päivää kohti, joten ne kyllä kannattaa varata ajoissa järjestäjiltä tai lipunmyynnistä," muistuttaa Anne Moisander ja toivottaa kaikki tervetulleiksi DBTL:n Lastenlaituriin.


UNIKANKAREEN LAITURISIVULLE | DBTL-SIVUSTOKARTTA