Unikankare - Down By The Laituri navigaatio
3.5.1999
Teksti: Anneli Perkiö


PAULINA AHOKAS HEITTÄÄ ITSEKIN KEIKKAA

Down By The Laiturin tiedotuksesta ja markkinoinnista tänä vuonna huolehtiva Paulina Ahokas omaa itsekin vahvan musiikillisen taustan. Aikoinaan alttoviulun opiskelulla aloittanut Paulina soittaa nykyään kolmessa enemmän tai vähemmän rockia esittävässä bändissä.

"Mua alkoi ahdistaa 300 vuotta vanhojen äijien soittaminen. En ymmärtänyt, miksi mun suomalaisena nuorena naisena piti tehdä sitä, varsinkin kun biisinteko oli itsellä mielessä," kertoo Paulina reippaaseen tyyliinsä. Irti klassisen musiikin liian konservatiiviseksi kokemastaan maailmasta hän pääsi Prahassa, jossa hän 90-luvun alussa toimi parin vuoden ajan musiikkipromoottorina järjestäen bändeille klubi-keikkoja ja itsekin soittaen lähinnä amerikkalaisissa pop-yhtyeissä.

Suomeen palatessaan hän hakeutui opiskelemaan alaa, jonka oli kokenut omakseen: hän on opiskellut musiikkitiedettä Turun yliopistossa ja markkinointia kauppakorkeakoulussa nimenomaisena tähtäimenään toimia jossakin turkulaisessa musiikkiorganisaatiossa. DBTL:ssä joinakin kesinä aikaisemminkin töitä tehneelle Paulinalle aukesi kuin luonnostaan paikka Laiturin tiedotusvastaavana.

"Laituritoimistossa käytännöllisesti kaikki soittavat myös itse - siinä mielessä se on ymmärtäväinen työpaikka," kertoo Paulina Ahokas, jonka "vapaa-ajan" kolmen bändin kanssa treenaaminen ja keikkaileminen nielee täysin. Esimerkiksi tämän kesän Laiturissa hänellä on sovittu kolme keikkaa.

TranskaakkoPaulinan bändit edustavat äärilaitoja: Mother Against Sex Assosiation soittaa hypnoottista, pinnalta aggressiivista, mutta itse asiassa melko romanttisen melodista ja samalla paradoksaalista musiikkia; nyt jo pois jäänyt Sezuan Swap Meet soitti trendikästä tanssipoppia; Transkaakko balkanilaisvaikutteista ruoste-etnoa ja Liikkuvat Lapset - jonka comeback koittaa 8.5. DownTownissa - liikkuu popin ja rokin välimaastossa tekstien ollessa kuitenkin tärkein elementti. Tämän lisäksi hän soittaa vielä myös Akademiska Orkesterissa.

Tämä kirjo tyydyttää kuitenkin hänen erilaisia musiikillisia piirteitään. Musiikkimakunsa kehittymisestä Paulina kertoo, että viime aikoina häntä on alkanut kiinnostaa yhä enemmän vain naisten tekemä musiikki. "Naiset tekee nykyään erilaisimmat ja innovatiivisimmat jutut - miehet tekee aina sitä samaa kitarapoppia." Tämänkesäisessä Laiturissa tiedotusvastaava Paulina Ahokas ehdottomasti haluaa itse ehtiä kuulemaan Angelin tyttöjä Tuomiokirkkoon, islantilaista Unun-yhtyettä ja Sanna Kurki-Suonion laulamaa tragedia-osuutta Samppalinnan Alkumeri-produktiossa.


UNIKANKAREEN LAITURISIVULLE | DBTL-SIVUSTOKARTTA