Unikankare - Down By The Laituri navigaatio
10.5.1999
Teksti: Anneli Perkiö


TEKNOTUNNELI LAITURIN YLLÄTYS

DBTL:n suuri uutuus tänä vuonna on Myllytunneliin tuleva Teknotunneli - Suomen parhaiden tiskijukkien luotsaama teknotapahtuma, kertoo järjestelyistä osaltaan vastaava Petri Kalske eli dj Pete G.

Varsinaisesti itse Myllytunneli on käytössä vain lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 24-06, jolloin siellä esiintyvät suomalaiset Marko Laine ja Leo Leiker sekä keski-Euroopassa vaikuttava Marco Carola, joka on tämän hetken kuumimpia monotrack-tyylin edustajia. Ainutlaatuinen ympäristö tarjoaa oikeat puitteet mahtavalle valo- ja äänishow´lle.

Tämän lisäksi niin lauantaina kuin perjantainakin tunnelin ulkopuolella on teltta, jossa soitetaan jo klo 15 alkaen.

Jori HulkkonenOhjelmiston on koonnut hyvällä maulla turkulainen dj Sasse, joka tällä hetkellä työskentelee Saksassa ja jonka kanssa Pete G on toiminut yhteistyössä jo vuodesta 1991. Monipuolinen esiintyjäkaarti on hyvin tasokas. Sassen hyvät yhteydet tuovat Turkuun kerralla Suomen tiskijukista kaikki mielenkiintoisimmat. Mukana on itseoikeutetusti myös Jori Hulkkonen (kuvassa), joka on ylivoimaisesti Suomen tunnetuin dj ulkomailla. Marco Carola on myös Sassen yhteyksien kautta hankittu esiintyjä, samoin kuin venezuelalainen nais-dj Vivi, joka tuo lauantain telttaan pehmeitä latinalaisvaikutteita. Lauantaina samassa paikassa esiintyy myös arvostettu Freestyle Man livenä.

Muita esiintyjiä teltassa ovat viikonlopun aikana Nu-Spirit, Anonymous, Beatformers, George Spruce, Pirkka, Esco, Pasmando, Harri, Newhouse sekä Pete G itse, jonka tyylilaji on pehmeä house.

Turun Suomen oloissa vilkkaassa musiikkielämässä DBTL:n Teknotunneli kohoaa väistämättä vuoden puhutuimmaksi teknotapahtumaksi, uskoo Petri Kalske, jonka mielestä Turku ei ole mitenkään jäljessä esimerkiksi Euroopan suurkaupungeista. Uudet levyt soivat täällä aivan yhtä nopeasti ja onhan Turulla aivan oma maineensa alan harrastajien keskuudessa. Turkulaiset voivat olla oikeutetusti ylpeitä kotikaupungistaan, joka juuri Laiturin aikaan varmaan paljastaa parhaat - ja yllättävimmät - puolensa.


UNIKANKAREEN LAITURISIVULLE | DBTL-SIVUSTOKARTTA