Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
13.7.1999
Teksti: Anneli PerkiöKuva: Willy Vainqueur


PORI JAZZ 1999 TÄYDESSÄ VAUHDISSA...

Kuva Willy VainqueurTämänkesäiset Pori Jazzit ovat jo täydessä vauhdissa: viime perjantain WORKShopissa esiintyi jo sellaisia kovia nimiä kuin George Clinton & The P-Funk All Stars tai Mory Kanté. Myös Marianne Faithfull on suorittanut etukäteen kohutun osuutensa, mutta onneksi tarjontaa riittää tällekin viikolle - suorastaan runsauden pulaan asti. Keskiviikkona 14.7. Sony Jazz Centerissä on perinteiset superjamit, jonka lippuihin (1199 mk!) harvalla tavallisella kuulijalla kuitenkaan on varaa (ja joka on sitäpaitsi jo myyty loppuun...). Kyseisen konsertin esiintyjiä voi onneksi kuunnella myös myöhemmin: esim. Dianne Reeves esiintyy torstaina 15.7. klo 21 Porin teatterissa (liput 200 mk) ja Poncho Sanchez' Latin Ensemble samana iltana Sony Jazz Centerissä (liput niinikään 200 mk).

Torstaina 15.7. alkavat myös Kirjurinluodon konsertit (liput 220 mk) komeasti Rickie Lee Jonesin, David Murrayn (kuva) Big Bandin, monipuolisen birminghamilaisen reggae-orkesteri UB40:n ja brasilialaisen Olodumin panoksella. Iltaa voi jatkaa vaikkapa WORKShopissa (liput 220 mk) Robben Fordin ja Johnny Winterin valkoisesta bluesista tai Brand Nubianin mustasta hip-hopista nauttien. Sony Jazz Centerissä torstaina kuullaan mm. keväällä Turussakin (tosin valitettavan lyhyen keikan heittänyttä) Niels Lan Doky Quartetia sekä Kyle (Clintin poika) Eastwood Quintetiä (liput 200 mk).

Pori Jazz ilmoittaa myös, että aiemmin loppuunmyydyiksi mainostettuihin konsertteihin numero 58 ja 88 on tullut ennakkovarauksien peruuntumisten vuoksi hieman lisää lippuja myyntiin. Keskiviikon 14.7. blues-konsertti Tandemissa, missä esiintyvät Jonny Lang sekä Nappy Brown sekä torstain 15.7. Kansas Clubin Ed Jones Quintet, Antti Sarpila Swing Band sekä Keith Smith ovat vielä nopealla toiminnalla nähtävissä...

alanavigaatio