Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
9.4.1999
Teksti: Heli KurunsaariKuvat: Matti Utriainen


HYÖRYLLISTÄ

Kuva: Matti Utriainen, 1999 Mikä on "Hyäryllistä"?

Se on kolmen kuvataiteilijan muodostama työryhmä, joka sai alkunsa syksyllä 1992, jolloin kolmikko piti ensimmäisen yhteisen näyttelynsä Oulaisissa. Työryhmän muodostavat Turun Piirus-tuskoulusta valmistuneet Jouko Korkeasaari (s. -71, Kajaani) ja Harri Lukkari (s. -69, Kuusamo) sekä Lahden Taideinsti-tuutista valmistunut Heli Kurunsaari (s. -71, Lapua). Limingan taidekoulussa alkanut ystävyys jatkuu nykyisin taiteellisena yhteistyönä. Parhaillaan työn alla on ryhmän kolmas yhteinen näyttely teemanimellä "Kauniit ja Rohkeat".

Työryhmä toimii Aninkaistenkatu 5:ssä Turun keskustassa. Taiteellisen työskentelyn lisäksi työtilaa ja sen hyvää sijaintia hyödynnetään erilaisten projektien ja näyttelyiden esittämiseen, esim. alkukesästä 1998 tilassa esiteltiin kaksi Turun Piirustuskoulun oppilaan näyttelyä. Kyse on kuitenkin ensisijaisesti taiteilijaryhmän työhuoneesta, ei niinkään gallerianomaisesta toiminnasta.

Taiteellisen työskentelyn ja näyttelytoiminnan ohella työtilan ikkunoita hyödynnetään nykytaiteen näyteikkunoina. Fastarts -niminen näyteikkunaprojekti tuo kulttuurikaupunki Turun alati vähenevään galleriatarjontaan uudenlaisen tavan esitellä taidetta. Ikkunataiteilijat vaihtuvat jatkossa kuukausittain tuoden siten oman piristyksensä kaupunkikuvaan.

Kuva: Matti Utriainen, 1999 Fastartsin näyttelyprojektin aloitti Annika Dahlsten valokaapeillaan, ja maaliskuun ajan ikkunoista löytyi Kati Luukkasen akvarelleja. Talven työskentelyjakson jälkeen tilaan tulee kolmen näyttelyn sarja: parasta aikaa esittäytyvät Tres Blondesit (Annika Dahlsten ja Milla Vauhkonen) grafiikka-valokuvakoosteellaan, toukokuussa paikan valtaavat Hyäryllistä -työryhmän Kauniit ja Rohkeat ja kesäkuussa on vuorossa Turun Piirustuskoulusta valmistuvan oppilaan päättötyönäyttely.

alanavigaatio