Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
23.4.1999


DBTL-OHJELMA JULKAISTIIN

"Suomen kaunein kaupunkifestivaali" tarjoaa tänäkin kesänä kulttuuria, unohtumattomia elämyksiä ja tekemistä yllätyksellisissä paikoissa ja yllätyksellisin kombinaatioin. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy jotain purtavaa jokaiseen makuun - kaikille ikä- ja sosiaaliryhmästä riippumatta. Tämän vuoden ohjelmasta on muodostunut laiturimaisen yllättävä ja poikkitaiteellinen: luvassa on tarjontaa lastenkulttuurista punkin ja rockin kautta klassiseen musiikkiin, tanssiin, teatteriin, runouteen, kuvataiteeseen ja kirkkokonsertteihin. Unohtaa ei pidä myöskään Alkumeri-terapiataidespektaakkelia Samppalinnan maauimalassa lauantaina 12.6.

Laiturin räjäyttää käyntiin Rantalaiturin ilmaislavalla tiheä-tunnelmainen Einar Englundin konsertto 12 sellolle johtajana Sauli Huhtala. Laituri soi jälleen - tauon jälkeen - myös Tuomiokirkossa perjantaina 11.6.: Angelien lapintunnelmaa ja Dave Lindholm & Avanti-orkesteri johtajanaan Otto Donner. Laiturin päättää hysteerisen kuuma Nylon Beatin ja YUPin yhteisesiintyminen päätös-klubilla Marilynissä.

Kaupunkifestivaalin perusta on tietenkin monipuolinen esiintyjäkaarti niin Suomesta kuin ulkomailtakin - tänä vuonna se on erityisen kiinnostavaa kuultavaa. "Maailman parhaita bändejä Suomesta" edustavat Don Huonot, 22 Pistepirkko, Maarit, Popeda, Tehosekoitin, Rasmus, Menneisyyden Vangit + Pepe Willberg, Miljoonasade, 3some, Kaija Kärkinen & Ile Kallio, Waldo´s people, Ville Pusa jne. Ulkomaan herkkuja ovat mm. Woodstockin kunniaksi paikalle hankittu legendaarinen Ten Years After (UK) perjantaina päälavalla, Ruotsin naiskauneutta maailmalla Sahara Hotnights (SWE) sekä garagetykki Spaceshits (CAN).

Uusia näkökulmia kaupunkitilaan tuo Myllytunnelin Teknotunneli. Tunneli tarjoilee teknomusiikin tämän hetken kuumimpia nimiä sekä ulkomailta että kotimaasta: Marco Carola (Italia-Saksa) on tämän hetken monotrack-teknon kovimpia nimiä. Indieillat soivat viime kesäiseen tapaan Kårenilla ja teemaklubeistakin löytyy: etnoklubi, naisilta, "ei niin kivat" Anal Beat -iltamat sekä kutkuttavaa dekandenssia Leo Eläimen juontamana Marinassa lauantaina: laulava Jorma Uotinen, M.A. Nummisen uusrahvaanomainen jatsiorkesteri sekä Mjölk.

Lisäksi yli 80 muuta tähtihetkeä…

alanavigaatio