Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
27.4.1999
KAPAKKAKARNEVAALI JÄLLEEN SYYSKUUSSA

Turussa syyskuussa järjestettävän toisen Kapakkakarnevaali-tapahtuman pääteemoiksi ovat varmistuneet elokuva, dokumentit, elektroninen musiikki, runot ja retrohenkinen sosialismin kuvaus.

16.- 19.9. 1999 Turun keskustan alueen ravintoloissa ja jokilaivoilla järjestettävän Kapakkakarnevaalin perusideana on tuoda taiteen ja kulttuurin alueen osaamista lähemmäs ihmisten luontaisia vapaa-ajan kulkureittejä. Kapakkakarnevaalin tapahtumalliset esikuvat ovat helsinkiläinen Art Goes Kapakka ja tamperelaiset alan tapahtumat teatterikesän oheistapahtumista lyhytelokuvafestivaaliin.

Turkulaisista tapahtumista Kapakkakarnevaalia voi verrata jo järjestäjien taustahistoriatkin huomioiden Down By The Laituriin ja Kolmoshauska-tapahtumiin.

Otteeltaan Kapakkakarnevaali on kuitenkin leimallisesti "toisen sukupolven kaupunkitapahtuma", tapahtuman ohjelmasuunnittelussa ja rahoituksessa on pyritään vastaamaan uuden massatapahtumien jälkeisen sukupolven haasteisiin.

Kapakkakarnevaalin tarkat ohjelmatiedot julkistetaan elokuussa. Kapakkakarnevaalin yhteyteen ollaan suunnittelmassa myös uudenlaista opiskelijatapahtumaa ja Turun päivän toritapahtumaa. Näistäkin lisää kevään ja kesän aikana. Tapahtuman järjestää turkulainen Welldone Productions OY.