Unikankare - musiikki navigaatio
11.3.1999
VUOSI 1999 ON KULTTUURIKESKUKSESSA LASTEN JA NUORTEN OSALTA ERITYISESTI SANATAITEEN VUOSI!

Helmikuussa aloittivat lasten viikottain kokoontuvat Talvi-iltain tarinoita -kerhot.
Kerhot kuljettavat 7-12 -vuotiaita sanojen, lorujen ja tarinoiden maailmaan ja ohjaavat omaan kerrontaan ja kirjoittamiseen. Samalla teemalla toteutettiin koulujen talvilomaviikolla viiden päivän mittainen sanojen ja tarinoiden "intensiivikurssi". Lomailevat koululaiset tutustuivat kurssilla mm. fantasiamaailmoihin ja kirjoittivat omia tarinoitaan.

Parhaillaan on menossa lukiolaisille suunnatut omaan kirjoittamiseen ohjaavat lyhytkurssit nimellä Kaupunkitarinoita ja kirjoittavia kaupunkilaisia.
Kursseilla kokeillaan lyhytproosaa sanataiteen lajina ja kirjoitetaan itsekin. Nimensä mukaisesti lyhytkurssien teemana ovat kaupunkitarinat, tarinat kaupunkilaisista
Jokaisella kuuden tunnin kurssijaksolla käy myös kirjailijavieraita.

Kaupunkitarinat -lyhytkurssit toteutetaan maaliskuun aikana yhteistyössä Luostarivuoren ja Kastun lukioiden kanssa. Kirjailijavierailijoina ovat turkulaiset Kari Levola ja Seppo Lahtinen sekä novellisti Sari Mikkonen Helsingistä.

Niin lasten kerhoja kuin Kaupunkitarinat -kursseja ohjaavat sanataideohjaajat Seita Parkkola ja Niina Repo. Heidän ohjaamiaan ryhmiä toimii myös mm. Työväenopistossa, Seikkailupuistossa ja Varissuon kirjastossa.

Kulttuurikeskuksen sanataidekerhojen toimintaa on tarkoitus jatkaa syksyllä. Myös kursseja pyritään edelleen järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Vuoden 1999 päätteeksi on suunnitteilla kalevalan juhlavuoden kunniaksi sana- ja teatteritaidetta yhdistävä esityskokonaisuus.

Lisätietoja Outi Haapanen p. 2738 340 tai 050 5960 743