Unikankare - teatteri&tanssi navigaatio
15.4.1999
SUOLAISTA JA MAKEAA

Pari vuotta Turun seudulla vaikuttanut Jorma-ryhmä tuo seuraavaksi tarjolle Suolaista ja makeaa - Kaisa Rastimon ja Laura Ruohosen elokuvakäsikirjoitukseen pohjautuvan Nina Erjomaan dramatisoinnin ja ohjaustyön. Esitys saa ensi-iltansa toukokuun 15. päivä Barker-teatterissa.

Suolaista ja makeaa kertoo nuorten aikuisten tavallisista ihmissuhteisiin liittyvistä paineista ja odotuksista - naisena ja miehenä olemisen vaikeudesta. Keskushenkilönä on kolmekymppinen Anna, joka yrittää pakottaa itseään väkisin ennaltamäärättyyn kuvioon. Samalla mielessä pyörii kuitenkin kysymys siitä, onko oikein tehdä kompromisseja - onko suostuttava elämään "puolikasta elämää väärän palan kanssa".

Nina Erjomaan ohjaus pyrkii etsimään vastausta tähän tunneriepotukseen vahvasti komedian keinoin. "Tästä tulee hyvin oman näköinen näytelmä, joka naurattaa ja koskettaa. Mitä tunnistettavampi ja oikeampi tunne, sitä hauskempaa on katsojalla," arvelee Erjomaa. Myös musiikilla ja liikkeellä on tulee olemaan tärkeä osa hänen ohjaustyössään. Koreogafian ja liikekielen näytelmään tekee Aboa-palkittu Nina Renvall, joka on saanut lähes vapaat kädet toteuttaa ideoitaan. Musiikin säveltää ja sovittaa Mikko Saaristo, jonka viimeisin työ oli Kaarinan nuorisoteatterin hiljattain päättyneen Kissan kuoleman musiikki ja laulut.