Unikankare - Down By The Laituri navigaatio
10.6.1999
Teksti: Outi KatajarinneKuva: Milla Risku, Espressonism


NAUTINTOA KAIKILLE AISTEILLE

© Milla Risku, Espressonism Tänä vuonna DBTL:ssä on musiikin lisäksi ruokaa ja sen nauttimiseen liittyvää mielihyvää. Nautinto -tapahtuma tarjoaa kahvin, teen, suklaan ja sokerin parhaimpia antimia Brinkkalan talon juhlavissa huoneissa Vanhalla Suurtorilla. Samalla kävijä voi nauttia taidenäyttelystä, musiikista, venäläisistä elokuvista ja nukketeatterista. Suklaasalongin emäntä jakaa tietämystä 1700-luvun tapakulttuurista.

Nautinnon tarjoilee Ryhmä Kaali, joka järjestämällään toiminnalla haluaa kertoa ruokaan liittyvistä valinnoista, arvoista, ja ruuan kulttuurisesta merkityksestä. "Varsinainen idea tapahtumaan syntyi juuri näistä Brinkkalan 1886 vuoden tyyliin entisöidyistä huoneista, " kertoo Ryhmä Kaalin toinen jäsen Iina-Maria Piilinen. Tapahtuman tuottamiseen osallistuvat muun muassa Osuuskunta Avocado ja elokuvakerho Mahorkka ja Siansorkka.

Nautintoaineet ovat antaneet teeman kullekin huoneelle. Vihreään huoneeseen on pystytetty Espresso-kahvila, jossa juoman lisäksi tarjoillaan italialaisiskelmää ja Milla Riskun Espressonism-hahmojen kuvittamia tauluja. Tämän jälkeen voi siirtyä Vaakunahuoneeseen, jonka teemana on sokeri. Huonetta emännöivät Turun Konvehtimatamit, jotka kertovat konvehtien teon historiasta. Esillä on myös juhlakonvehtien myyntinäyttely. Suklaasalonki puolestaan houkuttelee jouteliaaseen nautintoon klassisen musiikin säestyksellä.

Ja kun makeus alkaa riittää, voi siirtyä maistraatin istuntosalin slaavilaiseen tunnelmaan. Siellä nautitaan teetä ja suolapaloja. Hengen ravintoa antavat Tsehovin novelleihin pohjautuva kuunnelma ja Pushkinin ajan kirjallinen salonki.

"Terveysvalistukselle annetaan piut paut. Nyt saa nauttia!"


Huoneet ovat avoinna pe ja la 12.00-20.00
Oikeus makunautintoihin maksaa 50/30mk
Kuulo- ja näkönautinnot ovat ilmaisia


UNIKANKAREEN LAITURISIVULLE | DBTL-SIVUSTOKARTTA