Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
5.11.1998
Teksti: Teemu JaakonkoskiKuva: Ann-Mari Lintunen


Kuva Ann-Mari LintunenAVOCADO USKOO ITSEENSÄ

Osuuskunta kulttuurialan työllistämis- ja yritysmuotona sai jälleen uutta makua turkulaisen Avocadon perustamisen myötä. Uudet osuuskuntalaiset eivät lamaantuneet kulttuurialan heikon työllisyystilanteen edessä, eivätkä jääneet passiivisina odottelemaan hedelmän tipahtamista käteen. Avocaadot haluavat työtä - siispä he perustivat osuuskunnan työllistääkseen itsensä.

Kulttuuriosuuskunta Avocado on yhtä kuin yhdeksän entisestä Tutvosta tai Taideakatemiasta valmistunutta, taikka valmistumassa olevaa taiteentekijää. Ammattitaitoa löytyy useilta alueilta: lastenteatteria, musiikkia, valokuvausta, nukketeatteria, tanssiesityksiä, äänisuunnittelua, lavastusta, puvustusta ja somistusta. Asiakas voi tilata hippoihinsa esimerkiksi Punch and Judy -nukketeatterishown tai Denim Girls -tanssishown (kuva).

Osuuskuntaan avocaadot päätyivät tutuista syistä: demokraattinen yhtiömuoto, pieni alkupääoma, ryhmän tuki sekä vapaus etsiä rajojaan. Osuuskuntana Avocado kertoo markkinoivansa räätälöityjä kulttuuripalveluja kansalle. Samalla he haluavat pehmentää taiteen ja viihteen rajaa. Ja palkatkin ovat asiakaslähtöisiä.

Avocado uskoo itseensä. Mutta eikö teitä sitten yhtään hirvitä kulttuurialan kova kilpailu? "Ei meitä hirvitä. Toki vähän.", vastaa Milla Risku.

Unikankareen etusivulle