Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
17.9.1998
KARNEVAALI KAPAKASSA
Normaalisti aihe, johon otsikko viittaa, ei ylitä uutiskynnystä. Mutta 17.-20.9. ei olekaan kysymys aivan jokapäiväisestä kapakkakarnevaalista.

Turun ensimmäisen Kapakkakarnevaalin henkiset tiennäyttäjät ovat Art Goes Kapakka ja Tampereen Teatterikesä. Ideana on tuoda kulttuuri ihmisten luo - eli kapakoihin.

Kuva Jaakko Parkkari
Vapaata improvisaatiota! TeatteriSusi esittää karnevaaleissa teatteri-improvisaatiota. Kuva teatterin uudesta näytelmästä Sexual Perversity in Chicago.
Rahakaan ei nouse liian korkeaksi kynnykseksi, tapahtumat ovat pääosin ilmaisia. Ohjelmaa piisaa, eivätkä yksittäisten numeroiden pituudet ole piinaavan pitkiä.

Tapahtumat keskittyvät alueelle Puutori, Humalistonkatu, Hämeenkatu. Tuonne kuuluisaan Turun kolmioon, jonne monet sielut ovat kadottaneet itsensä. Mutta ovat melkein aina sitten löytäneet itsensä kotoa.

Kulttuuri siis laskeutuu Kapakkakarnevaalin hahmossa norsunluutornistaan baareihin. Esiintyjälistaa silmäiltyäni voin paljastaa joidenkin esiintyjien ottaneen varaslähdön.

Omaa sukupolveani suosien nostan ohjelmasta esiin yhden suomalaisen kulttuurilegendan: Aikka "Teddy" Hakalan. Aikan ja koko Kapakkakarnevaalin virallinen ohjelma löytyy Unikankareelta.

teemu jaakonkoski
Unikankareen etusivulle