Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
1.9.1998
SISÄLTÖÄ INTERNETTIIN

Internetin suosion kasvaessa verkkopalvelujenkin määrä on lisääntynyt. Perinteiset mediat laajentavat palvelujaan verkossa, ja toisaalta on syntynyt puhtaasti internetin sisällöntuotantoon keskittyviä yrityksiä. Uusi media tarvitsee sisältöä siinä missä lehti juttuja.

Unikankare osallistuu internetin ja tiedonvälityksen digitalisoinnin kehitykseen juuri sisällöntuotannon alueella. Toki Unikankare hyödyntää myös internetin teknisiä mahdollisuuksia, mutta pääpaino on sisällössä: tekstissä, kuvassa, äänessä. Julkaisun ulkoasu alleviivaa tätä pyrkimystä. Se on pelkistetty ja selkeä - samalla kun on pyritty visuaaliseen tyylikkyyteen.

Unikankare on yleiskulttuurijulkaisu, joka sisältää kulttuurin koko skaalan. Lähestymistapa ja tyyli vaihtelee kevyemmästä, viihteellisestä aina hard-core akateemiseen. Profiilimme on jätetty tarkoituksella väljäksi - haluamme pysyä avoimina uusille trendeille.

Tärkeä osa Unikankaretta on Turun alueen kulttuurikalenteri, jota laajennetaan turkulaisia kiinnostavilla valtakunnallisilla tapahtumilla. Kalenteri asettaa julkaisulle omat raaminsa: se on Turku -keskeinen. Mutta juuri kalenteristaan Unikankare on ylpeä. Se haluaa kulttuurikalenterinsa olevan Turun alueen paras.

Julkaisukanavana internet tarjoaa huikeat tekniset mahdollisuudet perinteisiin medioihin verrattuna, keskeisimpinä valtteina multimedia ja interaktiivisuus. Mutta samalla se rajaa kohdeyleisömme internetin käyttäjiin, joita on vielä perinteisen median kuluttajiin verrattuna vähän. Koko kansan mediaa internetistä ei tulekaan, ennen kuin siihen liittyvä teknologia muuttuu käyttäjäystävällisemmäksi. Toisaalta teknologinen kehitys ei ole aikaisemminkaan ollut mikään ongelma: ratkaisut ovat vain ajan kysymys.

teemu jaakonkoski
Unikankareen etusivulle