Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
9.10.1998
Teksti: Teemu JaakonkoskiKuva: Juho Toiskallio


STÄNDI BY YOU

Kuva Juho ToiskallioTurkulaiset kulttuurihörhöt ovat toimeliasta porukkaa. Nyt he pystyttivät teltan, Ständin, Titanikin eteen Itäiselle Rantakadulle. Tuosta vaan. Koska Turussa ei tapahdu mitään!

Ständi on tapahtuma-areena, joka saattaa esiintyjiä ja yleisöä kimppaan. Tilaisuuden tullen yleisöä saatetaan jopa kehottaa intoutumaan esiintymisestä - eli sille tarjotaan lava. Silloin Ständi on väärin ymmärrettyjen runoilijoiden etsikkopaikka. Tapahtumien kulkua siivittää intiimi soputelttatunnelma tuettuna oluella ja siiderillä.

Ohjelmisto perustuu teemapäiviin. Keskiviikkoisin Ständissä esitetään sekalaista ohjelmaa, kuten runoja ja sirkusta. Torstaisin näytetään elokuvia. Perjantait omistetaan live-musalle. Lauantai päättyy klubi-iltaan tyyliin Cool Cappuccino. Sunnuntai kuuluu klassiselle musiikille. Maanatain ja tiistain Ständi lepää.

Innostuneet järjestäjät lupaavat telttaan elämää ja jokaisesta illasta erilaisen. Ständi on keidas keskellä pimeää vuodenloppua.

Teltta avautuu yleisölle perjantaina 9.10., jolloin sen avajaispuheen julistaa Reijo Mäki. Jokirannan telttailukausi päättyy joulun aatonaattona 22.12.

Lopuksi toivon Turkuun tulevan kerrankin oikean talven, joka huolehtisi lumellaan Ständin ulkoisesta ehostuksesta.


KALENTERI

Unikankareen etusivulle