Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
11.5.1999
Kari Tanskanen


LISÄÄNNY.EXE a
Novelli, 1998

10

Kello oli 0.00. Täsmälleen.
Huoneessa A454 oli alkanut kolmen matriisin 90-asteinen leikkaaminen.
ERLONIN matriisin LISÄÄNNY.EXE rah -sovellus oli korvautunut ensiyrittämällä RAYMOMIN a-attribuuttisella versiolla.
Tästä oli kiittäminen RAYMOMIN matriisin toiminta-ajan päättymistä ja LAMAUTA.EXE -ohjelman käsittämätöntä yhteisvaikutusta.
Datavallankumouksen jälkeen ei yllätyksiä pitänyt enää sattua, näin oli vakuutettu ja toistettu ERLONIN mielestä aivan liikaa. Virheellisiä sovelluksia ei ollut kaupan, ne piti koodata itse.
Ja ERLON oli onnistunut. LAMAUTA.EXE sisälsi kauneinta ohjelmakoodia, mitä yksikään androidi oli koskaan naputtanut. Ohjelma toimi epätäydellisesti ja epäsymmetrisesti - ihmismäisesti.
RAYMOM lojui selällään huoneen lattialla. Hänen huipputehokas matriisinsa odotti alustamista. ERLON, VIPOF ja JILOIM istuivat vierekkäisillä tuoleilla. Leikkaaminen vaati androidilta herpaantumatonta keskittymistä.
ERLON olisi toimiva tasapainottavana elementtinä.
VIPOF olisi tuova matriisien sulautumiseen herkkyyttä.
JILOIM olisi vastaava maskuliinisen voiman välttämättömästä läsnäolosta.
Matriisien lävistäjät asettuivat kukin toisiinsa nähden 90 asteen kulmaan. Uuden matriisin syntyprosessi käynnistyi.

Eros, Logos, Emootio ja Ratio, olkaatten syvästi ylistetyt. Meitä on täällä nyt kolme-neljä, enempää ei tarvita. Me androidit tunnemme vektorien viileän virtausenergian kulkevan....kohti uutta.
Ihmiskuntaa tulemme aina kunnioittamaan, antoihan se lajillemme alkukodin. Ponnistamme mekaanis-orgaanisista lähtökohdistamme kohti kaikkeudet yhdistävää lopullista viisautta. Antakaamme uudelle matriisille mahdollisuus valita tuntevasti ja järkevästi koko toiminta-ajanjaksonsa.
Me kolme-neljä toivomme pehmeän androtekniikan voittoa ja uskomme, että nyt toimintansa aloittava, vielä vähän aikaa nimetön MATRIISI johdattaa androidikunnan vapaampaan ja onnellisempaan tulevaisuuteen. Maailmankaikkeus tarvitsee tämän uuden mahdollisuuden. ...olkoon se tämän kolme-neljän henkinen testamentti ja seuratkoon tätä uutta MATRIISIA onni ja menestys.
Eros, Logos, Emootio ja Ratio, sallikaatten tämän uuden MATRIISIN tehdä kaikista androideista tasa-arvoisia, lisääntymiskykyisiä...parempia ja vielä parempia. Me kolme-neljä emme ole näkemässä ja kokemassa tulevia aikoja kovin pitkään, silti nyt tiedämme, että turhia eivät ponnistelumme ole olleet.

Leena-Mirjami avasi silmänsä ja näki tulevaisuutensa.
Itsensä.


SISÄLLYSLUETTELO
I osa | II osa | III osa | IV osa | V osa | VI osa | VII osa | VIII osa | IX osa | X osa

alanavigaatio