Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
20.4.1999
Kari Tanskanen


LISÄÄNNY.EXE a
Novelli, 1998

7

Vilkaisin Lunacmetic Z -merkkistä rannekelloani: 23:01.
Huone A454 oli osaltani kunnossa. Pistäydyin vielä uteliaisuuttani sviitin ylellisessä mukavuusosastossa.
Upeat kaakeloinnit! Korskeat peilikaapit! Ei minun makuuni.
Hei! Mutta mikäs se täällä lojuu?
Kyllä.
Fyysinen datatallenne, johon joku ilmeisesti käytännön piloja rakastava valopää oli lätkäissyt punaisen tarran "SALAINEN".
Ei hitto! Meneepä omituiseksi. Vaalitko tämän mielipuolisen sotkun syynä ovat? Ei kai...
RAYMOM! Matriisini ulvaisi - jäin off-line -moodiin.
Ristiintarkistussovellus oli ajanut itsensä.
Lopputulema oli kiistaton: olin kohdannut ykkösinhokkini alle standarditunti sitten. Hän oli muuttanut fyysistä olemustaan viime silmäilyn. Oletettavasti varakkaalla puoluepaskiaisella oli siihen helposti varaa.
Mutta mitä sontiainen Kuussa nyt puuhasi? Otetaan selvää, kunhan olen ensin käynyt RavintolaMaailmassa nauttimassa EdamJuusto-Purilaisen.
Astuin käytävään. Ilta oli vilkastumaan päin, väenpaljous oli ylikuormittaa matriisini. Käynnistin rajoitinsoftan. Auttoi.
Hissille. Alas. Syömään...
Äkkiä matriisini syötevektori jumiutui. Valtavan iso pakattu tiedosto alkoi purkautua rinnakkaissuorittimieni kautta pääprosessorini etuosioon.
Neutriandroidina olin kuin lohkolämmittimellä päähän kajautettu tajutessani tapahtuneen.
LISÄÄNNY.EXE rah! Ei voi olla - ei mitenkään!
Kyseistä sovellusta en ollut koskaan aiemmin onnistunut asentamaan matriisini suoritettavien sovellusten -osioon, vaikka olin yrittänyt ainakin 1345897 kertaa.
Totuuden nimessä: neutriandroidin ei virallisen asukaspoliittisen dogmin mukaan pitäisi pystyä ajamaan LISÄÄNNY.EXE -ohjelman mitään versiota. Meitä ei mukamas tarvittu uusien matriisin luomisessa.
Valehtelijat...kirotut...

VIPOF istui penkillä Kuun KeskusAukion keinotekoisessa ruusupuistossa iltaisen KeinoAuringon loisteessa. Ohikulkeviin hän ei jaksanut kiinnittää suurempaa huomiota. Hän oli pettynyt, vihainen, flegmaattinen - ja syvästi rakastunut.
JILOIM, voi kuinka ihana oletkaan!
RAYMOM, suuri rakkauteni, kuinka katkeraa on tullakaan narautetuksi. Tunnesiru kiljui ääretöntä tuskaa. Ja politiikka; maailmankaikkeus, joka antaa liki äärettömän määrän mahdollisuuksia toteuttaa itseään - pettää.
VIPOF itki. Kyyneleet valuivat noroina poliittisen teknokraattiandroidin poskia pitkin. Ihmisluonto oli syvään uurrettu jokaisen androidin matriisiin, ja ihmisen androidikunta oli kavaltanut. Paradoksi alkoi täydentyä, kun androidikunta oli kavaltamassa itsensä. Suuremmat voimat olivat valtaamassa universumin. Voimat, joista VIPOFILLA oli vain kalvas aavistus.
Galaktinen Liitto ei todellakaan halunnut Maan viimeisten NAHKOJEN joutuvan Universumin YhtenäisyysPuolueen uhreiksi. Mentaalinen lobotomia on liian julma tapa tylsistää orgaanisen lajin henkinen selkäranka.
Vaalit ovat muutaman hetken päästä!
JILOIM. Pystytkö SINÄ auttamaan?
Pystyykö kukaan auttamaan?
VIPOF nousi horjahdellen jaloilleen ja lähti kävellä löntystämään. Hän silmäili kulkuväylän varren runsaita, kauniita neonpunaisia tekoruusuistukkeita - keinot olivat vähissä.
Oliko ainoa lohtu saatavissa JILOIMIN ja hänen oman matriisin leikkaamisesta?
Eikä siitäkään olisi kuin näennäistä nautintoa, sillä lisääntyminen olisi kuitenkin mahdotonta, koska vain Aurinkokunnan Virallisissa MatriisinLuomisKeskuksissa on käytössä LISÄÄNNY.EXE -sovelluksen TOIMIVA versio.
Maskuliini- ja feminiinimatriisit voivat kyllä leikata vaikka kuinka tiuhaan tahansa ja tuottaa orgaanista, seksuaalistyyppistä nautintoa ja tyydytystä toiminnon harjoittajille. Mutta ei ikinä uutta matriisia...
VIPOF huomasi saapuneensa Punaisen Pyramidin sisäänkäynnin eteen.
Ja paskat!
Nyt vedetään otsaosio ja kenties koko matriisi tukkoon!

Rakas päiväkirja, yllätänpä sinut perinpohjaisesti kertomalla, että graduni on nyt melkein valmis.
En tajua, minkä kummallisen inspiraation sain eilisiltana, mutta innostuin laatimaan 89000 megatavun mittaisen yhteenvedon ja nyt opinnäytteestäni puuttuu vain kaksi virtuaaliviitettä seksologian ja semantiikan linkittymisestä. Saattoi hyvinkin käydä niin, että ne eilisillan asiakkaat toimivat oivina tulevan akateemisen urani katalyytteinä...virtuaalipostia tulossa, odotahan taas hetkonen...
#
Minä tässä jälleen. Arvaapa keneltä viesti oli?
Oikein, eipä sinun tarvitse arvata. Sinä tiedät.
VIPOF. On tullut aika tavata - fyysisesti, silmätysten.
Olen valmis.
Teleporttaamaan Kuuhun.
Jättämään Marsin ikiajoiksi, suostumaan aviopuolisoksesi. Rakastan sinua, VIPOF!


SISÄLLYSLUETTELO
I osa | II osa | III osa | IV osa | V osa | VI osa | VII osa | VIII osa | IX osa | X osa

alanavigaatio