Unikankare - Down By The Laituri navigaatio
19.5.2000
Teksti: Sami Siipola


SIMPANSSEJA HAARIKASSA

Haarikassa tapahtuu 7.6. outoja. Paikalla on bändejä, joita ei normaalius rajoita. Siis ei ihan kivaa -klubi tarjoaa tuolloin valtavirrasta poikkeavaa musiikkia. Eikä meno välttämättä rajoitu pelkkään soittoon, mikäli aiempien vuosien kokemuksiin on luottamista.

"Klubi on lajissaan viides," kertoo DBTL:n ohjelmistovastaava Raimo Pesonen. Klubin nimi tosin on vaihdellut: Ei ihan kivaa, Ei ihan kivaa taas ja Anal Beat ovat olleet otsakkeina Haarikan aiempien vuosien erikoistarjonnalle.

Anonyymit simpanssit

Yksi illan esiintyjistä on tamperelainen Ahkerat Simpanssit. "Lähtökohtana bändissämme on hyvä soundi," kertoo Tommi Liimatta, yksi simpansseista. "Toki biisejäkin on, mutta ne eivät ole tärkeitä," hän jatkaa. Liimatta haluaa pitää salassa bändin kokoonpanon, koska sekään ei ole tärkeää. - "Bändissä ei ole varsinaisia pääjätkiä eikä vakituisia soittimiakaan," hän selittää ja lisää, että tämän vakuudeksi kaikilla soittajilla on yllään valkoiset paperihaalarit. Henkilöillä on kuitenkin jotain tekemistä Absoluuttisen Nollapisteen kanssa.

Inspiraatiota kirpputorilta

Tulevan keikan ohjelmisto on tässä vaiheessa vielä jäsentymättä. Liimatta yritti tilata bändin viidenneltä jäseneltä puolen tunnin teemateoksen Jeesuksesta, mutta kahden viikon sävellysaika ei ollut riittävä.

"Kirpputorilta haetaan soittimia ja rekvisiittaa, ja uusi soitin merkitsee yleensä myös uutta biisiä," Liimatta sanoo. Hän kertoo, että tulevalla Laituri-keikalla soitinvalikoimaan kuuluu rumpujen lisäksi ainakin pari balalaikkaa, huonoja kitaroita ja sininen leikkiflyygeli. "Bassokitarana on joskus käytetty Landolaa, jossa on basson kieli," hän kuvailee.

Cleaning WomenViime vuonna Ahkerat Simpanssit teki kaksi keikkaa. Tälle vuodelle muita keikkoja ei vielä ole tiedossa. "Jos keikkoja tulee liikaa täytyy ennen pitkää perustaa Simpansseille terapiabändi," varoittaa Liimatta. Vastaukseksi kysymykseen, kuvaako bändiä paremmin "ahkeruus" vai "simpanssius", Liimatta valitsee empimättä jälkimmäisen.

Miehiä naisten vaatteissa

Simpanssien lisäksi Siis ei ihan kivaa -klubilla esiintyvät tänä vuonna Raisio, Sumuisten Vuorten Gorillat ja Cleaning Women (kuvassa). Jälkimmäistä Raimo Pesonen kuvaa maamme yhdeksi omintakeisimmista bändeistä. Siinä kolme naisiksi pukeutunutta miestä soittaa syömäpuikoilla pyykinkuivaustelinettä. "Soittajat ovat kuitenkin ammattilaistasoa, joten homma toimii myös musiikillisesti," vakuuttaa Pesonen.UNIKANKAREEN LAITURISIVULLE | DBTL-SIVUSTOKARTTA
alanavigaatio