Unikankare - kulttuurimedia navigaatio

SUOMALAISEN ELOKUVAN FESTIVAALI 8.-11.4.1999


Suomalaisen elokuvan festivaali Unikankareen sivuilla

Kahdeksannet Suomalaisen elokuvan festivaalit täyttävät TeatteriSuden valkokankaan suomifilmeillä 8.-11. huhtikuuta. Festareiden päävieraaksi saapuu itse maestro Lasse Pöysti, ja toisena teemana ovat musikaalit ja musiikkielokuvat. Lisäksi teatterin hämyssä voi katsoa 22 pitkää elokuvaa, joiden alkukuvina näytetään mm. erilaisia valistuksen valopilkkuja, kuten Poliisi arkena ja kekrinä (1937).

Suomalaisen elokuvan festivaalien tarjonnasta, tunnelmista sekä yleisön fiiliksistä ja paljon muusta kerrotaan Unikankareen sivuilla 1.4.1999 alkaen - ja tämä ei ole mitään aprillia. Juttupaketin aloittaa 1.4. julkaistava Tuula Reinikan ennakkojuttu festareista. Tämän jälkeen uutta materiaalia päivitetään sivuille seuraavasti:

8.4. löytää sivuilta jutun Lasse Pöystistä (Susanna Kairavuo ja Raija Tanhuanpää), musikaaleista (Susanna Kairavuo) sekä kadonneista ja uudelleen löydetyistä elokuvista, kuten filmistä Helsingin kuuluisin liikemies (Jussi Hovatta).

13.4. julkaistaan pää- ja kainalojuttu Armand Lohikoskesta (Jukka Mäkilä). Tällöin julkaistaan myös laaja seurantajuttu, jossa kerrotaan festaritunnelmista laajemmin (koko ryhmä yhdessä).

Suomalaisen elokuvan festivaaleista kertovat jutut on tehty Turun Ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksen av-journalismikurssilla, jonka vetäjänä toimii Jussi Förbom. Juttujen tekemisessä pyritään työskentelemään oikean toimituksen tapaan. Jutut on ideoitu yhdessä, mutta kukin kurssilainen toteuttaa omat juttunsa itsenäisesti. SEF-kokonaisuuden on suunnitellut yhdessä kurssilaisten kanssa Anu-Hanna Anttila, joka myös ohjaa työskentelyä ja editoi jutut.

Hauskoja ja viihdyttäviä lukuhetkiä Suomalaisen elokuvan festivaali -paketin parissa!


Anu-Hanna Anttila


Justus järjestää kaiken

OHJELMISTO
TEKIJÄT
"NE TULEVAT TAAS!"
"KADONNUTTA ELOKUVAA ETSIMÄSSÄ - JA LÖYTÄMÄSSÄ!"
"KUPLETTEJA JA KUPLAJUOMAA"
"LASSE PÖYSTI - LAHJAKAS KAIKESSA, MIHIN RYHTYY"
"JYRKKIÄ SÄRKKIÄ LOHIKOSKEN LUOVUUDEN TIELLÄ"
"'JENKKIPOIKA' ARMAND LOHIKOSKI"
"SUOMALAISEN ELOKUVAN FESTIVAALEILLA AINUTLAATUINEN TUNNELMA"

PALAUTETTA TEKIJÖILLE