Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
Päivitetty: 22.1.2015 Osuuskunta Kulttuuriteko
KAUPUNGINTEATTERI
ÅBO SVENSKA TEATER
LINNATEATTERI
TANSSITEATTERIT
VAPAAT RYHMÄT
TAIDEAKATEMIA
KESÄTEATTERIT
HARRASTAJATEATTERI

TEHDASTEATTERI
Itäinen Rantakatu 64, puh. 235 3702. Lippuvaraukset ja tiedustelut puh. 050-412 2344.

4.48 Psykoosi
”Näin unta että menin lääkärille ja hän antoi minulle kahdeksan minuuttia elinaikaa. Olin istunut siinä vitun odotushuoneessa puoli tuntia.” 4.48 Psykoosi on lääkehiilenmustan huumorin sävyttämä nykynukketeatteriesitys masennuksesta, psyykenlääkkeistä, totuuksista, valheista ja viimeisestä toivosta. Ennen kaikkea se on esitys rakkaudesta ja yrityksestä tulla rakastetuksi. Sarah Kanen viimeiseksi jäänyt teksti sykkii elämänhalua, nahkaiset nuket narskuvat ja musiikki pakenee kohti vapautta. Uusi suomennos nukketeatterille Outi Sippola ja Hilla Väyrynen, ohjaus Johanna Latvala. Nuket, lavastus ja puvut: Maiju Tainio. Ensi-ilta 30.1.2015 klo 19. Liput 22/14 €, ennakkoon www.piletti.fi.
Muut esitykset 1.2., 4.2., 6.2., 7.2., 11.2. ja 13.2. klo 19, 14.2. klo 04.48 (huom.aika!), 17.3., 18.3. ja 19.3. klo 19.
Rakkaudella, Agatha
Maanantai-illan murhamysteeri. Kuka murhasi Olof Palmen? Entäpä Bodominjärven telttaseurueen, Kyllikki Saaren tai prinsessa Dianan? Ja ne kymmenen pientä n......poikaa? Tärkeintä on löytää syyllinen, tärkeintä on tuomita. Tärkeintä on juoda tarpeeksi vahvaa teetä, että pysyy terveenä ja kaikista tärkeintä on suojella läheisiään. Tehtaan Vinttikamarin yhä pimenevissä maanantai-illoissa väki vähenee ja tunnelma tiivistyy, kun kaksi peräkammarin sherlokkia etsii kiivaasti murhaajaa. Kymmenellä pienellä n......jyrsijällä ja miss Marplen huumorintajulla varustettu mysteerikaksikko jakaa katsojiensa kanssa syvän rakkautensa Agatha Christien tuotantoon, nukketeatteriin ja sulkee turhat poistumistiet. Käsikirjoitus ja ohjaus Merja Pöyhönen, esiintyjät Antti-Juhani Manninen ja Timo Väntsi. Liput 22/14 €, ennakkoon www.piletti.fi.
Esitykset keväällä 9.2., 16.2., 23.2., 9.3., 23.3., 13.4., 20.4. ja 27.4. klo 19.
Heideken
Turun yliopiston opiskelijat ovat vuodesta 2012 lähtien haastatelleet Heidekenin entisiä kätilöitä, Heidekenillä synnyttäneitä ja siellä syntyneitä. Haastatteluiden pohjalta on valmistumassa kirja. TEHDAS Teatteri ja tutkijaryhmä löysivät toisensa, ja Lauri Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama esitys pohjautuu myöskin Heidekenin entisten kätilöiden haastatteluihin sekä osittain tutkijaryhmän tekemiin haastatteluihin. Naamioteatteria ja fyysistä ilmaisua hyödyntävä esitys turkulaisten ensimmäisistä parkaisuista on elämänmakuinen, samalla kertaa koominen ja koskettava kertomus synnytyssairaalan iloista ja suruista. Esitys on kokonaan läpisävelletty ja musiikin sävellyksestä vastaa alansa konkari Kari Mäkiranta. Ohjaus ja käsikirjoitus Lauri Rautiainen, lavastus Johanna Latvala, valosuunnittelu Jarkko Forsman, puvustus Outimaija Hakala, naamiot Russel Dean. Lavalla Jenni Helenius, Jussi Jätinvuori, Nanna Mäkinen ja Saara Suni. Ensi-ilta on 6.9.2014 klo 19 TEHDAS Teatterissa. Liput 22/14 €, ennakkoon www.piletti.fi.
Esitykset keväällä 22.3. klo 18, 24.3., 25.3., 26.3. ja 27.3. klo 19.
Tulossa:
Paleleva elefantti
Jännittävä nukketeatteriseikkailu keskiajan eläintarhassa. Vuonna 1255 Lontoossa kuhisee, sillä Ranskan kuninkaalta saatu upea lahja on saapumassa. Ihmeotus nimeltä elefantti seilaa lautalla kaupungin halki kuninkaalliseen eläintarhaan. Tämä jännittävä tositapaus kasvaa nyt syvälliseksi ja visuaalisesti runsaaksi nukketeatteriesitykseksi, jota kuljettaa keskiaikaisen musiikin kiehtova poljento. Ilmeikkäät sauvanuket juonittelevat ja mahtailevat omalla koomisella tavallaan elefantin ympärille kutoutuvassa draamassa. Esiin nousee myös vakavia kysymyksiä eläinten kohtelusta. Hovin kehdonkeinuttaja Tilla ymmärtää, mitä elefantti vankeudessa tuntee, ja on valmis sitä auttaakseen pujahtamaan salaa öiseen eläintarhaan ja lopulta astumaan itse kuningasta vastaan... Käsikirjoitus ja ohjaus Alma Rajala, nuket Laura Hallantie, lavastus Roman Chauzov, musiikki Anneliina Koskinen. Esiintyjät Janna Haavisto, Maria-Elina Koivula, Anna Nekrasova ja Lotta Virtanen. Ensi-ilta 10.4.2015 klo 18, ikäsuositus yli 6-vuotiaille.

FLUXEE - kokeilevan taiteen klubi
Fluxeet jatkavat perinteisin maustein tuoden nähtäville Suomessa vierailevia kansainvälisiä kuin kotimaisiakin huipputaiteilijoita yhdistäen heidät viihtyisään iltaan TEHDAS Teatterilla. Tarjolla on taiteen rajamailla kulkevia esityksiä, elokuvia, musiikkia ja videoita. Hommaa vauhdittavat vaihtuvat dj´t ja koko illan auki oleva baari. Liput 7/5 €, K18.

© 1998 - 2015 Unikankare. Kaikki oikeudet pidätetään.
alanavigaatio