Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
Päivitetty: 10.3.2015
KAUPUNGINTEATTERI
ÅBO SVENSKA TEATER
TANSSITEATTERIT
VAPAAT RYHMÄT
TEHDASTEATTERI
TAIDEAKATEMIA
KESÄTEATTERIT
HARRASTAJATEATTERI


LINNATEATTERI
Linnankatu 31
Puh. 232 1215.
KATSO LINNATEATTERIN KESÄTEATTERIESITYKSET!
VIERAILUT | LAPSILLE JA NUORILLE | KONSERTIT | OMA TUOTANTO

Huom! TURUN KAUPUNGINTEATTERIN ESITYKSET LINNATEATTERISSA:


Vierailut:

Uusioperh(s)e
Komediateatteri Arenan vierailuesityksessä tutkitaan, mitä tapahtuu, kun neljä toisilleen tuntematonta ihmistä kohtaa itsensä ja toisensa uusperheiden tukiryhmässä? Hetkiä oikeasta elämästä: rohkeita tunnustuksia inhimillisyydestä, perhedynamiikan haastavuudesta, ulkopuolisuudesta, oman aseman epämääräisyydestä. Peloista, rakkaudesta ja vanhemmuudesta. Käsikirjoitus Kiti Kokkonen, ohjaus Outi Mäenpää. Rooleissa Titta Jokinen, Paavo Kerosuo, Kiti Kokkonen ja Ella Pyhältö. Liput 31/25 €.
Vierailuesitys Teatteriravintolassa 27.3., 28.3., 17.4. ja 18.4. klo 19.
Kaikki äitini, kaikki tyttäreni
Komediateatteri Arenan esitys pohjautuu Kodin Kuvalehden lukijoiden omiin kokemuksiin. Esitys kertoo äideistä, tyttäristä ja muista itsestäänselvyyksistä. Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä puivat äitinä olemisen sietämätöntä keveyttä tässä hervottomassa esityksessä, jossa äitien ja tyttärien välistä suhdetta käsitellään kovin ottein. Viiltävä ja pirullinen, lämmin ja hauska näytelmä antaa äänen hyvin erilaisille äideille. Se kertoo lauluista, joita ei saa laulaa, äidistä, joka kaatuu täytekakkuun, mutta kaiken takana on kuitenkin pakko rakastaa vereslihalla. Kun kaikki on sanottu, jää jäljelle vain anteeksianto, hurtti huumori ja elämättömän elämän jano. Ohjaus Petteri Summanen. Liput 31/25 €.
Vierailuesitys Teatteriravintolassa 11.4. klo 13 ja 19 sekä 22.4. klo 19.
Parasta ennen
Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin... Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman pullan, joka maistuu lastulevylle. Pureskelet sitä - ja äkkiä onkin jo ilta. Maku muuttuu myös. Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten. Olet muodissa aina silloin tällöin. Hurmaavassa Ilmari Saarelaisen yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. Käsikirjoitus Krister Classon Rickard Fuchsin kirjan pohjalta. Suomennos André Wickström, ohjaus, lavastus ja puvustus Riku Suokas. Liput 31/25 €.
Vierailuesitys teatteriravintolassa 13.4. klo 19 (lm).
Vauvasuihku
Vihdoinkin erilainen perhevalmennus! Vauvasuihku on esitys siitä, mitä tapahtui kun kaksi äitiyteen valmistautuvaa näyttelijää löysivät itsensä internetin vauvafoorumeilta. Äitiyslomat on nyt vietetty ja “asiantuntijat” palaavat aiheen pariin. Hysteeristen äitien kertomukset ja vauvakirjallisuus ovat pohjana esitykselle, jota suositellaan kaikille vanhemmille ja vanhemmuudesta kiinnostuneille, jotka eivät suhtaudu lapsen saamiseen liian ryppyotsaisesti. Rooleissa Saara Kotkaniemi ja Annika Poijärvi. LIput 21/16 €.
Vierailuesitys teatteriravintolassa 23.4. klo 19.
Suklaasydän
Nostalginen matka iki-ihanalle 60-luvulle. Laila Kinnunen, Carola, Olavi Virta ja se ihana italialainen pianisti ovat juuri käyneet nauttimassa silakkapihvejä kylän ravintolassa ennen illan kohokohtaa suurtansseja. Sinne matkaavat myös kolme tarjoilijatarta, Leena, Ulla ja Helena, kukin omat haaveet ja odotukset matkassaan. Ohjaus ja käsikirjoitus Otto Kanerva. Lavalla Anna Hanski, Sani ja Annika Eklund sekä taitava nelihenkinen orkesteri. Liput 31/25 €.
Esitys Teatteriravintolassa 5.5. klo 19.
Minttu sekä Ville
Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioilotulitus valloittaa Linnateatterin: tarjolla on niin sketsejä, tanssia, tarinoita kuin laulujakin musiikkivelho Samuli Laihon virtuoottisella säestyksellä höystettynä. Tässä esityksessä kaikki on mahdollista. Liput 31/25 €.
Vierailuesitykset Teatteriravintolassa 12.5. ja 13.5. klo 19.


Konsertit:

Helise, taivas!
Sykähdyttävä runo- ja laulukonsertti. Vuokko Hovatta ja Aulikki Oksanen esittävät Aulikki Oksasen runoutta säestäjänään Zarkus Poussa, kitara ja lyömäsoittimet. Lauluja ovat säveltäneet Kerkko Koskinen, Tuure Kilpeläinen sekä Jarkko Meretniemi. Kaikki esityksessä kuultavat runot sisältyvät Oksasen runokokoelmaan Helise, taivas! Valitut runot 1964-2014. Liput 21/16 €.
Esitys Teatteriravintolassa 19.4. klo 16.
Neljä ässää - Suuri kansanjuhla
Riku Niemisen bändi Linnateatterissa. Esimerkiksi Saksassa ja Portugalissa hurmannut katusoittoyhtye esittää nyt vuorostaan Linnateatterissa spektaakkelin, millaista et takuulla muualla koe: esitys, joka kertaa omintakeisella tyylillään, Youtube -videoita ja hittimusaa yhdistäen, Suomen historian koskettavimmat juhlatapahtumat. Lavalla Ville ”Risti” Aalto, melodika, Samuli ”Pata” Kivelä, akustinen kitara, Riku ”Ruutu” Nieminen, kazoo ja perkussiot sekä Aleksi ”Hertta” Kinnunen, pahvilaatikkorummut. Liput 21/16 €.
Esitykset Teatteriravintolassa 22.5. ja 23.5. klo 21.


Lapsille ja nuorille:

Mörköjen yö
Säikkylän perheessä nukutaan valot päällä. Perheen 7-vuotias poika Simeoni pelkää Pimeysmörköä. Erään yöllisen sähkökatkoksen jälkeen Simeonin pelko pahenee niin, ettei hän uskalla mennä enää yksin vessaan. Simeoni ymmärtää, että hänen täytyy päihittää Pimeysmörön pelko. Mörön voittaakseen Simeoni päättää nukkua koko yön yksin puumajassa. Tai tarkemmin sanottuna hän ei ole aivan yksin, onhan hänellä mukanaan kolme unileluaan sekä tarinan kertojana toimiva Pallogrilli... Musiikkinäytelmän 3–8-vuotiaille ohjaa Kimmo Virtanen, rooleissa Eila Halonen, Mika Kujala, Ari Piispa ja Ulla Reinikainen. Turun kaupunginteatterin tuotanto. Ensi-ilta teatterisalissa 11.2.2015 klo 18.30. Liput 10 €.
Muut esitykset maaliskuussa 10.3. klo 10, 14.3. klo 12 ja 16, 16.3. klo 10 ja 18.30, 21.3. klo 12 ja 16, 23.3. klo 18.30 sekä 25.3. klo 10.

Esitykset huhti-toukokuussa 7.4., 9.4. ja 14.4. klo 18.30, 15.4. klo 10, 21.4. klo 18.30, 27.4. ja 28.4. klo 10, 2.5. klo 16, 6.5. ja 7.5. klo 10, 9.5. klo 14, 12.5. ja 13.5. klo 10, 16.5. klo 12 ja 16, 20.5. ja 21.5. klo 10 sekä 23.5. klo 12 ja 16.

Mörköjen yöhön ryhmävarauksen tehneille päiväkodeille lähetetään ennen esitystä materiaalipaketti, joka sisältää äänikirjan, julisteen, hahmoja esittelevän painomateriaalin sekä tehtäväkirjan, jota voi hyödyntää päiväkotiopetuksessa ja työryhmissä.
Puhveli-Billin lännensirkus
Jiihaa! Puhveli-Billin lännen sirkus saapuu kaupunkiin! Bill ja hänen ystävänsä intiaanipäällikkö Istuva Härkä (ent. Roikkuva Räkä) esittävät ”tosikertomuksia” villistä lännestä. Ne ovat tietysti sattuneet villin lännen ehdottomasti suurimmalle sankarille – Puhveli-Billille. Intiaanihyökkäys, junaryöstö, kultakuume ja korttihuijari Sika-Sami porsaskoplineen saavat kyytiä ja jälkikäteen elävöitetyn tulkintansa Puhveli-Billiltä. Amerikkalaista musiikkia, makeaa meininkiä ja livesoitantaa pursuava esitys svengaa kuin hirvi biisonilaumassa. Linnateatterin syksyn 2014 uutuus lapsille on nyt tilattavissa Suomen villin pohjolan jokaiseen pikku kaivoskaupunkiin – Hangosta Nuorgamiin. Ohjaus ja sovitus Sami Rannila, lavastus Marko Korkeaniemi, puvut Tiina Valkama, äänisuunnittelu Kari Mäkiranta Rooleissa Jaakko Loukkola ja Sami Markus. LIput 9,50 €.
Esitykset Linnateatterissa 18.3., 19.3., 26.5. ja 27.5. klo 10.
Elämäni luuserina
Yhteistyössä Åbo Svenska Teaterin kanssa tuotettavan, koulukiusaamisesta kertovan näytelmän on Ruotsissa nähnyt jo yli 100 000 katsojaa. Linnateatteri tarttui tähän tosi-elämän tarinaan perustuvaan näytelmään ensimmäisenä Suomessa. Ohjaus Pekka Sonck, lavalla Sami Markus. Näytelmä lähtee kiertämään kouluja ympäri Suomen ja on tilattavissa.


Omaa tuotantoa aikuisille:

Mieletön Turun tulevaisuus
Trilogia täydentyy! Yleisön toivomuksesta, suurten odotusten saattelemana, paikkansa Linnateatterin lavalla ja ohjelmistossa ottaa Mieletön Turun tulevaisuus! Camp-hurmurit ovat täällä taas, pikakelaamassa suurinta mahdollista aihepiiriä, tulevaisuutta. Esitys ei kuitenkaan perustu ohueen yläpilveen, sillä näyttelijäkolmikko on saanut käsiinsä Turkua koskevat ennustukset. Näyttää siltä, että mielettömän hienon historiansa lisäksi Turkua on kohtaamassa myös arvaamattoman upea tulevaisuus. Esityksen kristallipallo ennustaa muun muassa sen, mitkä kaikki kunnat yhdistyvät Turkuun ja mitä tapahtuu keski-ikäistyville hansanuorille. Esitys vastaa myös seuraaviin tulevaisuutemme kannalta ratkaiseviin kysymyksiin: Miksi turkulainen päätöksenteko on niin hidasta? Milloin aurajuuston tuotanto palaa Turkuun? Saavatko tamperelaiset teekkarit hakattua Turun irti Suomesta, ja jos, mitä seurauksia sillä on? Ohjaus Kari-Pekka Toivonen, lavalla Miska Kaukonen, Kalle Lamberg ja Elina Stirkkinen. Ensi-ilta 12.3. klo 19. Liput 31/25 €.
Mellakka
Kevään uutuuskomedia kertoo Hessusta, jolla on hyvä työ, kaunis koulutettu vaimo ja uudenkarhea kivitalo Espoossa. Yksi pieni murhe miehellä on. Pankki omistaa Hessun elämän. Vankeudesta voi vapautua vain julistamalla sodan koneistoa vastaan. Mellakka on yhden miehen irtiotto järjestelmästä. Humoristinen tarina, josta jokainen voi tunnistaa itsensä. Kun on kaksi tietä, kaksi vaihtoehtoa, on tehtävä valintoja. Tavoitteena onnellinen elämä ja vapaus. Ohjaus ja käsikirjoitus Petteri Sumamnen. Lavalla Santtu Karvonen ja Teemu Aromaa. Ensi-ilta teatteriravintolassa 19.2.2015 klo 19. Liput 31/25 €.
Muut esitykset 13.3., 17.3., 20.3., 21.3., 26.3., 1.4., 2.4., 10.4., 15.4. ja 16.4. klo 19, 30.4. klo 20, 6.5., 7.5., 15.5. ja 16.5. klo 19.
RÅCK
Musiikkikomedia tuo lavalle parhaat makupalat Turun komeasta musiikkiperinteestä. ”Kuuluisan”, haasteita pelkäämättömän råck-bändin maailmanvalloitus alkaa tois pualt jokke – tai niin on ainakin ajatus. Bändin rattaisiin heitetään kapuloita kuitenkin niin monelta taholta, ettei tie huipulle ole kenellekään enää itsestään selvä. Mutta jos jossain on lyötävä läpi, niin Turussa, sillä ”Jos se kelpaa turkulaisille, se kelpaa kenelle vaan.” RÅCK yhdistää popin, rockin, turkulaisuuden ytimen ja komedian ennennäkemättömällä tavalla. Ohjaus Toni Wahlström, lavalla Essi Hellén, Kalle Lamberg ja Tom Petäjä. Ensi-ilta teatteriravintolassa 12.3.2015 klo 19. Liput 31/25 €.
Muut esitykset 14.3., 18.3., 19.3., 24.3., 25.3., 31.3., 24.4., 25.4., 28.4., 29.4., 2.5., 8.5., 9.5., 19.5., 20.5. ja 21.5. klo 19.
© 1998 - 2015 Unikankare. Kaikki oikeudet pidätetään.
alanavigaatio